Watervilla’s

Waarom watervillas?

Er is internationaal veel vraag naar luxe vakantiehuizen en van oudsher tevens naar woningen die aan het water liggen. Professionele verhuurders geloven dan ook sterk in de verhuurmogelijkheden van de Houseboats. Er kunnen bovengemiddelde rendementen met de watervillas behaald worden.

Eigenaren van jachthavens ontvangen ons met open armen omdat het bezit van plezierjachten in de laatste jaren fors is afgenomen. Er zijn dus meer ligplaatsen voorhanden ten opzichte van vroeger jaren. De watervilla past in elke box en hiervoor zijn geen aanpassingen nodig op een jachthaven. Kijken wij op populaire websites als Booking.com, AirBnB en BelVilla, dan zien wij dat de gemiddelde verhuurprijs per nacht van een (woon)boot in Nederland €155,- is. Wie op de laatst genoemde website kijkt, ziet dat slechts enkele woningen op het water worden aangeboden. Het benadrukt het unieke karakter van een watervilla als verhuurmogelijkheid!

Virtuele Tour Meer over obligatie

Verhuurmogelijkheden

De watervilla is een heerlijke vakantiewoning voor eigen gebruik; ruim, modern en comfortabel. Die kwaliteiten zorgen ervoor dat een watervilla zich bijzonder goed laat verhuren. De hoeveelheid vrije tijd in Nederland neemt toe. Tegelijkertijd zien we dat verhuurders van recreatiewoningen moeite hebben om hun huizen verhuurd te krijgen. Eén van de oorzaken hiervan is dat het gemiddelde aanbod als te uniform wordt bevonden. Deze unieke drijvende vakantiehuizen blijken in de praktijk bijzonder goed voor de verhuur en vormen daarmee een investering waaruit een bovengemiddeld rendement behaald kan worden.

Kenmerken watervillas

Onder een Houseboat verstaan we een luxueuze accomodatie op het water, geschikt om:

  • Vakantie in te houden;
  • Als kantoor- of atelierruimte te gebruiken.

De Houseboats zijn voorzien van 2 tweepersoons slaapkamers, badkamer met douche en toilet, een woonkamer en een keuken. Simpelweg voorzien van alle luxe en direct aan het water. Buitenom kan via een trap het zonnedek worden bereikt. De Houseboats hebben standaard een afmeting van 4.6 x 12 meter maar kunnen naar wens aangepast worden.

Andere kenmerken:

  • Voorzien van motoren om te kunnen varen;
  • Kunnen worden uitgerust met meerdere verdiepingen;
  • Kunnen hun eigen energie opwekken en schoon water maken;
  • De materialen hebben 20 tot 30 jaar garantie, zijn corrosiebestendig en ongevoelig voor UV-straling;
  • Kunnen ingezet worden in zowel zoet- en zout water jachthavens;

Houseboats kunnen onder meer aanmeren in jachthavens en aan aanlegsteigers bij bestaande woningen. Ze hebben alle benodigheden aan boord voor vakantiegangers: complete keukenuitrusting, beddengoed, handdoeken, toiletartikelen, WIFI, TV, etc (van alle luxe voorzien).

Het gerealiseerde kan afwijken van het ontwerp als hieronder gevisualiseerd.

watervilla-voorkant
watervilla-achterkant
watervilla
watervilla-interieur
watervilla-foto

Eigen aanlegsteiger

Indien gewenst is het mogelijk om je watervilla aan een steiger te leggen. De luxe watervilla wordt momenteel steeds populairder, dus elke villa die wordt opgeleverd is een aanrijking.